Wat is een vuilwaterpomp?

Een vuilwaterpomp is een dompelpomp die gebruikt wordt om met vaste deeltjes vervuild water, waaronder rioolwater, te verwijderen. Deze pompen zijn ontworpen om water te verwerken dat tot 50% vaste stof in gewicht bevat. Vuilwaterpompen worden meestal gebruikt in toepassingen waar het water van de ene plaats naar de andere moet worden verplaatst, zoals in een rioolwaterzuiveringsinstallatie of bij het wegpompen van overstromingswater uit een gebied.

Hoe werkt een vuilwaterpomp?

Een waterpomp is een mechanisch apparaat dat gebruikt wordt om water van de ene plaats naar de andere te verplaatsen. Pompen zijn er in allerlei maten en configuraties, maar ze hebben allemaal dezelfde basiscomponenten: een behuizing, een waaier, een motor en een uittredeopening. De behuizing bevat de bewegende delen van de pomp en beschermt ze tegen de omgeving. De waaier is een roterend blad dat centrifugaalkracht opwekt, waardoor water door de pomp wordt bewogen. 

De motor drijft de waaier aan en kan elektrisch of benzine-aangedreven zijn. De afvoerpoort leidt de waterstroom uit de pomp. Vuilwaterpompen zijn ontworpen om water dat vaste deeltjes bevat, zoals rioolwater of slib, te verplaatsen. Deze pompen hebben meestal grotere behuizingen en waaiers dan schoonwaterpompen, om de grotere deeltjes te kunnen verwerken. Vuilwaterpompen hebben ook een roestvast stalen of gietijzeren constructie om corrosie door de schurende vaste deeltjes te weerstaan.

Kleine vuilwaterpomp - 50mm

Waar worden vuilwaterpompen voor gebruikt?

Vuilwaterpompen worden gebruikt om water dat vuil is of vuil bevat weg te pompen. Dit type pomp wordt vaak gebruikt in kelders, kruipruimten, en andere ruimten waar water aanwezig kan zijn dat niet schoon genoeg is om er gewoon uit te laten lopen.

Vuilwaterpompen hebben meestal een hoger vermogen dan gewone pompen omdat ze het vuil in het water moeten kunnen verwerken. De pomp zal ook een grotere inlaatopening hebben om de doorgang van grotere stukken vuil mogelijk te maken. De uitvoerpoort van een vuilwaterpomp kan ook groter zijn, of er kan een zeef of ander filter aan bevestigd zijn om te voorkomen dat grote stukken vuil met het opgepompte water worden afgevoerd.

Vuilwaterpompen worden meestal gebruikt als er kans is op overstroming, omdat ze snel een grote hoeveelheid water kunnen verwijderen. Ze kunnen ook gebruikt worden om zwembaden, vijvers, en andere soorten waterwegen leeg te pompen.

Een vuilwaterpomp huren bij Sano Verhuur

Op zoek naar een vuilwaterpomp verhuur? We helpen u graag verder! Onze pompen zijn sterk en kunnen alles aan wat u er tegenaan gooit. Bovendien zijn onze tarieven onklopbaar. Bel ons vandaag nog en laat ons u helpen uw vuilwaterprobleem op te lossen.

Dus, bent u geïnteresseerd geraakt in een vuilwaterpomp? Of heeft u andere vragen of opmerkingen? Twijfel niet om contact met ons op te nemen! Sano Verhuur voorziet u graag van advies, en staat klaar om al uw vragen te beantwoorden. U kunt eenvoudig contact met ons opnemen via ons contactformulier. Ook zijn wij telefonisch bereikbaar op 0314 – 78 40 78. Of stuur ons een mail! Dit kan op info@sanoverhuur.nl. We zijn u graag van dienst!