Wat is een plaszuil?

Wilt u weten wat een plaszuil is? Sano Verhuur vertelt het u graag. Als specialist op het gebied van verplaatsbare sanitaire voorzieningen verhuren wij regelmatig plaszuilen aan organisatoren van feesten en evenementen. Dus, wilt u meer weten over de voordelen van een plaszuil? Lees dan gauw verder!

Plaszuil, plaskruis of urinoirzuil

Een plaszuil is een verplaatsbaar toilet waar één of meerdere (meestal 3 of 4) personen tegelijkertijd gebruik van kunnen maken. Zoals de naam al doet vermoeden is de plaszuil alleen voor plasbeurten geschikt. Een plaszuil wordt ook wel een plaskruis, urinoirzuil of Kros genoemd. Plaszuilen worden regelmatig gebruikt op grote evenementen, zoals festivals, kermissen, braderieën en regionale tentfeesten. 

Doordat plaszuilen weinig ruimte innemen zijn ze ideaal om meerdere mannelijke bezoekers tegelijkertijd een toiletvoorziening te bieden. Let wel: een plaszuil is alleen geschikt voor plasbeurten. Bij evenementen is het dus ook van belang dat er een normaal toilet aanwezig is voor vrouwelijke bezoekers en bezoekers met de grote behoefte.

Ook in grotere steden ziet men op uitgaansavonden vaak plaskruizen staan. Door de drukte in grotere steden op uitgaansavonden is wildplassen een terugkerend probleem. Door rondom uitgaansgelegenheden plaszuilen te plaatsen, voorkomt de gemeente wildplassen. Hierdoor heeft men in de omgeving minder last van vervuiling en stankoverlast.

De kenmerken van een plaszuil

Een plaszuil bestaat doorgaans uit één of meerdere urinoirs. In de plaszuil bevindt zich een opslagtank, die grofweg ruimte biedt voor 1500 plasbeurten. Dit is uiteraard afhankelijk van de grootte van de plaszuil. Bovendien worden normale toiletten minder gebruikt, waardoor deze langer schoon blijven. Een plaszuil is eenvoudig te plaatsen op vrijwel elke plek, zolang de ondergrond niet al te schuin afloopt. 

Doordat een plaszuil over een opslagtank beschikt, is afvoer via de riolering niet noodzakelijk. Dit is overigens wel mogelijk, door een bijgeleverde slang op het riool aan te sluiten. Plaskruizen zijn over het algemeen van licht materiaal gemaakt en wegen ongeveer 85 kilogram. Daardoor zijn ze redelijk gemakkelijk te (ver)plaatsen.

De plaszuilen van Sano Verhuur

Organiseert u een evenement of wilt u plaszuilen in een uitgaansgebied plaatsen? Dan bent u bij Sano Verhuur aan het juiste adres! Wij verhuren hoogwaardige één- of vier-persoons plaszuilen voor diverse gelegenheden. Vergeet echter niet om ook een normale toiletvoorziening te plaatsen.

Onze plaszuilen hebben de volgende kenmerken:

  • Opslagtank van 450 liter. Deze dient na ruwweg 1500 plasbeurten geleegd te worden
  • Gemakkelijk te plaatsen, schoon te maken en te legen. Dit kan eventueel met een bijgeleverde slang die u eenvoudig op het riool aansluit.
  • Hoogte: 230 centimeter
  • Breedte: 115 centimeter
  • Diepte: 115 centimeter
  • Gewicht: 85 kilogram

 

Geïnteresseerd in één of meerdere van onze plaszuilen? Vraag hier dan direct een offerte aan!

Vragen of opmerkingen?

Heeft u vragen of opmerkingen over onze plaszuilen? Twijfel niet en neem direct contact met ons op! Wij staan klaar voor al uw vragen. U bereikt ons eenvoudig via het contactformulier of door een mail te sturen naar info@sanoverhuur.nl. Ook zijn wij telefonisch bereikbaar op  0314 – 78 40 78. Sano Verhuur helpt u graag verder!